Korfbalclub
AGO AalstPowered by

Einde sportjaar 08-09

<< Vorige
Algemene Verg 09
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Start sportjaar 09-10

Het is maar enkele weken geleden dat de jeugd, de senioren en de rekreanten hun laatste wedstrijd speelden. Uiteraard is het hem om de sport te doen. Maar er komt heel wat meer kijken bij de organisatie van onze sportclub.

In april greep onze jaarlijkse algemene vergadering plaats. Hierop werd het voorbij jaar geevalueerd, onze financien van verlopen jaar en de begroting van lopend jaar werden onder de loepe genomen, het bestuur werd verkozen. Daarbij viel vooral op te merken dat er twee jonge leden het bestuur versterkt hebben. Ineke Daelman is van kindsbeen af lid, speelt ondertussen bij de senioren, is afgestudeerd, heeft een opleiding initiator gevolgd, en was tot vorig jaar meerdere jaren jeugdtrainer. Ze is ook actief in het Provinciaal Comite als kinesiste. Pieter Michels is ook sedert lang lid van de club, mits een beperkte onderbreking, speelt ook bij de senioren. Hij is ondertussen ook afgestudeerd en heeft zopas de opleiding gevolgd van aspirant-initiator. Pieter heeft voor de club een computerprogramma gemaakt om het wedstrijdverloop met beelden en cijfers te kunnen analyseren. Ze hebben er beiden zin in. Het bestuur is er dan ook van overtuigd dat zij een nieuw elan zullen geven aan onze club.

Begin 2008 werd door de club beslist bijzondere aandacht te besteden aan de werking van de jeugd. In november 2008 werd met de Bewegingsschool gestart, eerst in zaal daarna ook op het veld. Het Technisch Comite Jeugd is nu defintief van start gegaan.

Niets kan zonder de leden, maar ook de ouders spelen een belangrijke rol voor het bereiken van onze doelstellingen. Volgend seizoen gaan we nog meer dan verlopen jaar de ouders van de jeugdleden bijeen brengen. We willen graag weten wat ze denken van de werking van de club, hoe hun kind zich voelt, maar ook wat zij zelf willen doen voor de club. We gaan er immers van uit dat niet enkel de club iets doet voor de kinderen, maar ook dat de ouders binnen de club hun steentje bijdragen voor de club van hun kinderen. Hebt u belangstelling samen met andere ouders iets te organiseren, spreek er ons dan over.

Op 13 mei greep terug het Interscholentornooi Korfbal plaats. Een groep AGO-leden, jong en oud, jeugdspelers, senioren en rekreanten en ouders hielpen bij de organisatie en de promotie. Meerdere kinderen hebben ons beloofd vanaf augustus naar onze trainingen te komen.

Op 20 mei organiseerde AGO op t Hof Texel het jaarlijkse driehoekstornooi. Alle aanwezige spelers worden in groepen van acht ingedeeld, maar wel zo dat in elke groep leden van alle leeftijdsgroepen voorkomen. Zo leren de leden ook mekaar beter kennen over de leeftijdsgrenzen heen.

Op zaterdag 23 en zondag 24 mei greep de 25ste BBQ van de club plaats. Als afsluiter kan dit tellen. Elk lid doet zijn best om zoveel mogelijk vrienden en familie naar de BBQ te lokken. Gezellig aan tafel, praten en iets drinken, vertellen over het voorbij jaar en wat komen zal.

Voor de jeugd zal het volgend seizoen niet eenvoudig worden. We hebben leden verloren, te veel. Onze leeftijdsgroepen zijn onvolledig. De senioren komen in sterke reeksen terecht. Door de fusie van twee clubs stijgt AGO een reeks hoger in de veldcompetitie. Het zal een harde dobber zijn. Iedereen zal zijn/haar verantwoordelijkheid moeten nemen.

Claude De Smet

Voorzitter Korfbalclub AGO Aalst
<< Vorige
Algemene Verg 09
Voorzitters Hoekje Volgende >>
Start sportjaar 09-10