Korfbalclub AGO AALST werd op 11/7/1982 opgericht door een groep enthousiaste en sportieve jonge mensen.

Sommige pioniers zijn nog steeds volop actief in de club.

Het eerste seizoen werd aangevangen met één team. Later kwam daar een tweede achttal bij om tijdens het seizoen 1987/1988 zelfs met drie achttallen aan te treden.

Tijdens het seizoen 1988-1989 werd aarzelend begonnen om een jeugdwerking op poten te zetten.

Aanvankelijk lukte dat niet te best. Pas na de verhuis in 1990 van het sportcomplex Osbroek naar "Ten Rozen" kwam de jeugdwerking stilaan van de grond. In 1992 werden al vier jeugdploegen in competitie gebracht (miniemen-pupillen-kadetten-scholieren).

Tijdens het seizoen 1998/1999 trad voor het eerst ook een juniorenachttal aan, zodat Ago vanaf dat ogenblik een of meer achttallen in alle leeftijdscategorieën in competitie kon brengen.

Vanaf het seizoen 1994/1995 werden de zaalwedstrijden gespeeld in de sporthal "Faluintjes" te Aalst-Moorsel. Voor de eindronde van dat seizoen werd ook voor het veld de thuisbasis overgebracht naar Moorsel. De veldactivieten vonden plaats in de accommodatie van de voetbalvereniging Schroevers Moorsel. De zaalcompetitie gaat door in de sporthal "Faluintjes". Aan het einde van het seizoen 1998/1999 promoveerde Ago in de zaalcompetitie naar de 4de afdeling en het jaar daarop vierde Ago ook in de veldcompetitie een promotie naar de 3de afdeling.

Vanaf het veldseizoen 2008/2009 dient de club uit te wijken naar het voormailge voetbalterrein van Wilskracht Moorsel, gelegen achter ’t Hof Texel, Pachting. De kantine wordt uitgebaat in eigen beheer en er worden verschillende extrasportieve activiteiten georganiseerd zoals een Halloweentocht.

De club richtte verschillende jaren de Beker van Vlaanderen in.

Het veldseizoen 2011/2012 kon starten op de gloednieuwe kunstgrasvelden (4) gelegen in het sportcentrum Beukenhof, Langestraat te Aalst. Dit betekende een boost voor de club en het ledenaantal bedraagt momenteel 150 waarvan het grootste gedeelte jeugd.

AGO Aalst treedt sedert 2015/2016 ook op als gastheer en mede‑organisator van een manche van de Belgian Beachkorfbal Tour KBKB.

Om de werking van de club mogelijk te maken dienen er tal van activiteiten te worden georganiseerd waarvan de jaarlijkse BBQ (in 2018 voor de 34ste keer) de belangrijkste is.