Korfbalclub
AGO AalstPowered by

Geschiedenis
De korfbalclub AGO AALST werd op 11/7/1982 opgericht door een groep enthousiaste en sportieve jonge mensen. Sommige pioniers zoals Goossens Leslie, Slegers Johan en Verleysen Patrick zijn nog steeds volop actief in de club.Het eerste seizoen werd aangevangen met één team. Later kwam daar een tweede achttal bij om tijdens het seizoen 87-88 zelfs met drie achttallen aan te treden.Tijdens het seizoen 1988-1989 werd aarzelend begonnen om een jeugdwerking op poten te zetten.Aanvankelijk lukte dat niet te best. Pas na de verhuizing van het sportcompleks Osbroek naar "Ten Rozen" in 1990 kwam de jeugdwerking stilaan van de grond.
In 1992 werd al vier jeugdploegen in competitie gebracht (miniemen-pupillen-kadetten-scholieren).
Tijdens het seizoen 1998-1999 trad voor het eerst ook een juniorenachttal aan, zodat Ago vanaf dat ogenblik een of meer achttallen in alle leeftijdscategorieën in competitie kon brengen.Vanaf het seizoen 94-95 werden de zaalwedstrijden gespeeld in de sporthal "Faluintjes" te Aalst-Moorsel. Voor de eindronde van dat seizoen werd ook voor het veld de thuisbasis overgebracht naar Moorsel.
Sedertdien vind de veldactiviteit plaats in de installaties van de voetbalvereniging Schroevers Moorsel. De zaalcompetitie gaat door in de sporthal "Faluintjes".
Aan het einde van het seizoen 98-99 promoveerde Ago in de zaalcompetitie naar de 4de afdeling en het jaar daarop vierde Ago ook in de veldcompetitie een promotie naar de 3de afdeling.
Inmiddels heeft de club meer dan honderd spelende leden, waarvan het merendeel jeugd.Voor volgend seizoen is het de bedoeling het behoud in de huidige reeks te verzekeren en om het fanionteam stelselmatig te verjongen. Verder zal de jeugdwerking verder worden uitgebouwd.